Professor Francis Boyle: Hvordan trekke seg fra WHO?

Et spørsmål som ofte stilles er; hvordan nasjoner kan forlate WHO?

I WHO`s grunnlov finnes det ikke noen prosedyre som spesifiserer hvordan man forlater organisasjonen. Professor i folkerett Francis Boyle gir oss derfor løsningen.

«En tilbaketrekning fra WHOs grunnlov kan oppnås ved å påberope seg doktrinen om grunnleggende endringer av omstendigheter i henhold til artikkel 62 i Wien-konvensjonen om traktatretten.

Artikkel 62 kodifiserter regelen for internasjonal sedvanerett som den gang var kjent og fortsatt kjent i dag som  rebus sic stantibus .

Alle stater bør derfor kunne påberope seg doktrinen om grunnleggende endring av omstendigheter/rebus sic  stantibus, også der de ikke er parter i Wien-konvensjonen om traktatretten.

På det tidspunktet stater ble kontraherende parter i WHOs grunnlov – var det ikke kjent, overveid eller mistanke om at WHO en dag ville forsøke å forvandle seg til en totalitær verdensomspennende medisinsk politistat ved hjelp av de foreslåtte endringene i de internasjonale helseforskriftene og/eller den foreslåtte pandemiavtalen.

En slik transformasjonen av WHO:

(1) bryter det vesentlige grunnlaget for samtykke fra partene til å være bundet av WHOs grunnlov; og

(2) radikalt forvandler omfanget av forpliktelsene som fortsatt skal utføres under WHOs grunnlov.»

Francis A. Boyle

Professor i jus

Advokat.

Artikkel 62

Grunnleggende endring av omstendigheter

1. En grunnleggende endring av omstendigheter som har inntruffet med hensyn til de som eksisterer på tidspunktet for inngåelsen av en traktat, og som ikke var forutsett av partene, kan ikke påberopes som grunn for å si opp eller trekke seg fra traktaten med mindre:

(a) eksistensen av disse omstendighetene utgjorde et vesentlig grunnlag for partenes samtykke til å være bundet av traktaten;

(b) effekten av endringen er radikalt å endre omfanget av forpliktelser som fortsatt skal utføres i henhold til traktaten.

Francis A. Boyle
Law Building
504 E. Pennsylvania Ave.
Champaign IL 61820 USA
Telefon: 217-333-7954
Faks: 217-244-1478
(kun personlige kommentarer )

Kilde: https://doortofreedom.org/2024/04/01/exiting-the-world-health-organization/

Illustrasjon: Doortofreedom

Legg inn en kommentar

Siste

Oppdag mer fra Stopp WHO

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese